why michelin

Hållbara transportlösningar med Michelin

Erbjuder affärskunder ett bättre sätt att gå framåt

Michelin är din partner för hållbar mobilitet

Godstransporter, passagerartransporter, entreprenad, materialhantering, gruvdrift och lantbruk med mera. Är du företagskund? Oavsett i vilken bransch du är verksam har Michelin en rad produkter och tjänster för dig. I över hundra år har Michelin arbetat med företagskunder för att leverera en säkrare, renare, mer tillgänglig och effektiv mobilitet. Vår forsknings- och utvecklingsavdelning driver den här utvecklingen framåt. De använder sin erfarenhet och sitt engagemang för att utveckla teknologier som ska uppfylla de allt högre kraven på prestanda.

Abstract science. Hand holding brain digital network and light bulb inside on networking connection in the city background. Idea and imagination. Creative and inspiration. Innovation technology

DARK picture innovation why michelin

Abstract science. Hand holding brain digital network and light bulb inside on networking connection in the city background. Idea and imagination. Creative and inspiration. Innovation technology

Innovationskraft spelar en central roll för att vi ska nå våra mål, och inom Michelin-koncernen strävar vi efter att skapa ökad livslängd, säkerhet och mobilitet. Detta för att våra företagskunder ska kunna välja bland ett urval av högpresterande däck som är byggda för att hålla länge. Michelin-koncernen arbetar tillsammans med dig för att öka företagets produktivitet: med våra slitstarka och pålitliga däck kör du både längre och säkrare på vägarna. Med Michelin kan du göra ett val som ligger i linje med företagets ekonomiska mål och samtidigt minska sina Co2 utsläpp.

När du väljer Michelin får du tillgång till en rad premiumtjänster som ökar företagets produktivitet och förbättrar resultatet: lösningar för däcktryckskontroll, underhåll och support – och dessutom en rad nya uppkopplade utvecklingar inom däckteknologi.

Är du operatör, vagnparksansvarig eller förare av tunga lastbilar, bussar eller anläggningsfordon? Arbetar du inom gods- eller passagerartransporter, lantbruk, gruvdrift, stenbrott eller någon annan industri? Då kan du ta del av Michelins innovativa tjänster. Våra effektiva verktyg underlättar din dagliga affärsverksamhet, sparar tid samt optimerar och ger dig bättre kontroll över kostnaderna samtidigt som verksamheten blir säkrare.

Miljön är en viktig fråga för alla idag och ett viktigt fokusområde för förbättringar. Under många år har Michelin-koncernen arbetat dagligen för att minska vår miljöpåverkan så mycket som möjligt. Våra team arbetar dagligen med lantbrukare för att utveckla tekniker som är bättre för jorden.


Vi hjälper transportföretag att minska sina koldioxidutsläpp och sin bränsleförbrukning med däck som har lågt rullmotstånd. Vi konstruerar däck som ska prestera på lång sikt så att de kan användas tills den lagstadgade slitagegränsen* är uppnådd. Därefter kan de regummeras, vilket är ett av koncernens främsta sätt att se till att färre resurser används. Ett nytt sätt att uppnå hållbar mobilitet.

* varierar beroende på bransch och land

image1

MICHELIN TIRE MONITORING DIGITAL INSPECTION

Edito image sustainable Help and Advice

Ge ditt företag extra dragkraft och ständigt tillgängliga fordon oavsett omständigheter och väderförhållanden. Kraften att stå pall för en ökad produktivitet och prestanda.

Att välja Michelin är att välja säkerhet och trygghet.

Hur kan transporter bli mer hållbara?
En miljödeklaration för produkter (EPD): en milstolpe på vägen mot våra mål för 2050

epd logotype basic cmyk byline

Vad är EPD?

EPD - en miljödeklaration för produkter – i enlighet med ISO1425-2010-standarder – är ett oberoende kontrollerat och registrerat dokument som ger transparent och jämförbar information om produkters miljöpåverkan under deras livscykel.

Vilka är MICHELINs mål?

« I över ett sekel har MICHELIN oavbrutet gjort ständiga innovationer för att förbättra mobiliteten för människor och gods. MICHELIN tror starkt på att mobilitet som nödvändig för människans utveckling även kan vara förenlig med respekt för planeten, så vi guidar och stödjer yrkesverksamma på transportområdet att övergå till renare transporter. Imorgon kommer allt hos MICHELIN att vara hållbart »

Florent MENEGAUX, CEO MICHELIN

objectives for 2050 se

Hur engagerar MICHELIN sig genom EPD?

2021 var MICHELIN den första tillverkaren som kommunicerade öppet kring miljöpåverkan från deras produkter.

Oavsett transportflottans syfte eller drift, så vidtar Michelin åtgärder: Fem däck från MICHELINs tre huvudsakliga lastbilsserier har redan kommit in i EPD-registret.

Din bränsleförbrukning

MICHELIN - Animation FUEL PRICE Increase - SE version

Bränsleförbrukningen påverkas av däcket

Budgetposten för bränsle utgör 1/3 av dina utgifter (1)!

Det finns ett antal faktorer som påverkar ditt fordons bränsleförbrukning, vilket inte bara innefattar lasttypen, vägunderlaget, aerodynamiken och förareffekten, utan också däckspecifikationerna.

Educational movie on Rolling Resistance and the fuel consumption impact of your tyre - EN

Rullmotstånd påverkar din bränsleförbrukning!

Rullmotstånd är en faktor som består av gummiblandningen och gummits höjd. Såhär funkar det.

Om man byter från C- till B-märkta däck på en flotta med 50 fordon kan man spara upp till 65 000 EUR (2).
Bränsleförbrukningen minskar när du använder dina däck så länge att de når sin slitagegräns och under en längre tid tack vare mönsterskärning! Vårt mål är att erbjuda däck med låga rullmotståndsvärden och som passar dina ändamål så att du kan optimera dina kostnader.

Tillämplighet för en helhetsmetod baserad på TCO**

Med TCO-metoden (”Total Cost of Ownership”, total ägandekostnad) ingår däcket som en utgiftspost i din roll som ett transportföretag.
Om däcket endast står för 5 % av dessa utgifter så behöver du titta närmare på det! Vidga din analys så att den innefattar alla andra utgifter som påverkas av dina däckrelaterade val.

MICHELIN - TCO animation long version - SE

microsoftteams image 13 se

Däck och bränsleförbrukning

Bränsle är den största utgiften för transportföretag. Genom att välja däck med lågt rullmotstånd kan du optimera din bränsleförbrukning.

Fordon på vägen, inte i verkstaden

Tack vare däcken kan din produktionsanläggning göras ännu mer effektiv genom att klara större belastningar och klara dem bättre. Genom att välja ett premiumdäck som ger en längre arbetsperiod och bättre tålighet ser du till att dina fordon kan spendera mer tid ute på vägarna och mindre tid i verkstaden.

Budgetposten för däck, som endast utgör 5 % av din totala budget, spelar en roll i hälften av dina löpande kostnader – bränsle, reparation, påverkan när du köper nya fordon – samtidigt som det också höjer dina fordons produktivitet(³). Våras team står redo i att hjälpa dig att göra dessa uppskattningar och fatta dessa beslut.

Bevis och demonstration

Michelins hållbara strategi kan ses och kontrolleras överallt, i alla situationer. Genom att arbeta med livslängd, stabilitet, stommens hållbarhet, långvarigt väggrepp även för slitna däck, bidrar Michelin till en hållbar mobilitet som gynnar din plånbok samtidigt som det är förnuftigt för planeten.

Kraftfullare än ord, ville vi ge er bevis på vår vilja att aktivt bidra till hållbarare transporter, för dig, i din verksamhet, vad än det handlar om, oavsett vilket fordon du använder i ditt företag och oavsett vilket väglag du måste köra på. I maj och juni 2021 ledde Michelin flera demonstrationer, under övervakning av DEKRA, för att få en opartisk och faktabaserad analys. Vi ville bevisa att ett icke-kompromissande var nödvändigt: det är definitivt möjligt för att kombinera ekonomi och miljö.

MICHELIN - Sustainable Mobility 2021 - Consumption demo - EN

Demo av bränsleförbrukning

Bränslekostnader utgör en massiv del av dina kostnader. Genom att mönsterskära MICHELIN-däck kan du förlänga deras livslängd och öka tidsperioden där rullmotståndet är som lägst. Se demon som genomförts med MICHELIN X LINE ENERGY, redan erkänt för sin påverkan på låg bränsleförbrukning (europeisk märkningsklass A). Upptäck också hur mönsterskärning kan hjälpa dig nå längre. Du minskar din däckförbrukning (och skjuter på råvaruutvinningen) och du gör besparingar på din bränslebudget.

Demo av lateralt grepp

MICHELIN-däck är utformade för att användas ända tilll den lagliga gränsen Eftersom lång livslängd bara är ett första steg, önskar MICHELIN att förse dig med hög prestanda även för slitna däck. Se resultaten från en jämförelse, under övervakning av DEKRA. Långvarigt väggrepp med MICHELIN X MULTI-däck finns vid din sida, för din regionala och mångsidiga verksamhet.

MICHELIN - Sustainable Mobility 2021 - Lateral grip demo - EN
MICHELIN - Sustainable Mobility 2021 - Tread agression demo - EN

Demo motstånd mot aggression

Du kan få fördelar av hållbar mobilitet med MICHELIN, även under tuffa förhållanden. På en byggarbetsplats kan du lita på gediget däckmönster, med stommar gjorda för regummering. Regummerade lösningar från Michelin-koncernen visar på utmärkt livslång prestanda. MICHELINs kraftfulla däckmönster är gjort för att hålla under hela däckets liv, antingen de är nya eller regummerade. Se vår demo som visar att dina däck kan användas ända till slutet.
Det gör att du kan begränsa dina inköp och göra besparingar, vilket är bra för plånboken. Genom att tillverka mindre antal däck, tar vi ut mindre råmaterial, vilket är bättre för planeten.

Demo av sidoväggsmotstånd

Stadsmiljöer kan vara svåra för vans. Fordonen kommer hela tiden i kontakt med kantsten Du vill säkert inte byta ut däck tidigt på grund av skada när däckmönstret på dina däck fortfarande är ok. Med sidoväggsskydd, har MICHELIN Agilis CrossClimate visat högt motstånd i vår demo som gjordes på Ladoux Track Center (Frankrike). Genom att begränsa risker på vägen och tidig demontering, agerar du både för din plånbok och för planeten.

MICHELIN - Sustainable Mobility 2021 - Sidewall resistance demo - EN
Autocar sur une route

picture vignette autocar

Autocar sur une route

Autocar sur une route

picture vignette autocar

Autocar sur une route

"Facts for Impact"

Faktan visar effekten MICHELIN har på dina dagliga resultat

"Facts for Impact"

Faktan visar effekten MICHELIN har på dina dagliga resultat

SV michelin logo se


Michelin-koncernen

Utöver vår däckexpertis är vi en koncern med kunskaper inom många områden.

SV michelin i sverige


Michelin i Sverige

Michelins ekologiska fotavtryck i Sverige.

RÄTTSLIGT MEDDELANDE

(1) Källa: Intern Michelin-analys. Siffrorna baseras på genomsnittskostnader, oavsett användning, fordonstyp/-märke och var flottorna hör hemma i Europa.

(2) * 0,8 l är den genomsnittliga skillnaden som uppmätts (VECTO-värde) mellan två märkningsbokstäver (B i jämförelse med C) med ett nytt däck. Den simulerade bränslebesparingen över ett däcks livslängd är 0,6 liter per 100 km mellan ett B-märk däck och ett annat C-märkt däck som uppnåtts med ett fordon som färdas 150 000 km/år, för en flotta som består av totalt 50 fordon, baserat på ett literpris på 1,45 EUR.

5 - Michelins åtagande för netto-nollutsläpp, enligt SBIi Corporate Vet-Zero Standard, innebär att minska koldioxidutsläppen från sina egna verksamheter och värdekedja med 90%, samt förbereda sig för långsiktigt uppfångande och permanent lagring av en volym koldioxid som motsvarar de resterande utsläppen varje år. Michelin strävar efter att uppnå netto-nollutsläpp 2050 för Scope 1, 2 och 3, med initialt fokus på att minska utsläppen från sina produktionsanläggningar, transportoperationer samt råmaterial- och komponentvärdekedja. I juli 2021 anslöt sig Michelin till "Race to Zero" och åtog sig mål stödda av Science Based Targets Initiative (SBTi), FN:s Global Compact och We Mean Business för kort- (mellan 2024 och 2034) och långsiktiga (mellan 2035 och 2050) reduktionsmål för de tre omfattningarna (Scopes), exklusive användningsfasen, och att neutralisera restutsläpp varje år för att uppnå netto-nollutsläpp senast 2050. De tre omfattningarna definieras i Greenhouse Gas Protocol (se https://ghgprotocol.org/).

* KPK: Kostnad per kilometer (KPK) Total ägandekostnad
*** Allt hållbart: Allt hållbart

You are using and outdated Web Browser..

You are using a browser that is not supported by this website. This means that some functionality may not work as intended. This may result in strange behaviors when browsing round.

Use or upgrade/install one of the following browsers to take full advantage of this website

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+