abstract light bokeh background

Background Abstract background Help and Advice

abstract light bokeh background

INNOVATION FÖR ATT ÖKA DIN MOBILITET

Hos Michelin innebär innovation att skapa nytt värde som passar våra användare. Innovation har och kommer fortsätta att spela en nyckelroll i ditt företags tillväxt och prestanda.

MICHELIN-TEKNIKER

Vi tror starkt på att göra innovation till en central del av vår strategi: innovation, var den än kommer ifrån, är en väsentlig drivkraft för vår utveckling av konkurrenskraft och hållbarhet för ditt företag och dina affärsaktiviteter.

Michelins teknikcenter sysselsätter över 6 000 personer inom mer än 350 olika specialistområden, inklusive forskare, ingenjörer, utvecklare och testare. Globalt finns det mer än 10 200 aktiva patent som registrerats av Michelins teknikcenter. Vi vet att forskning och utveckling av nya produkter, nya material och tekniker har betydelse i din verksamhet.

Nya tekniker som gör däck säkrare, förlänger deras liv och i längden gör dem lönsammare och grönare.

Carcasse Michelin Poids Lourd

Edito michelin casing Help and Advice

Carcasse Michelin Poids Lourd

pneu michelin

Background factory visit 244 Help and Advice

pneu michelin

Edito chemistry Help and Advice

Background ecosystem michelin group Corporate fleet

Carcasse Michelin Poids Lourd

Edito michelin casing Help and Advice

Carcasse Michelin Poids Lourd

DÄCKSTOMMEN

Ett stort antal innovationer som rör stommen, ger bättre däckhållbarhet och bidrar direkt till att hålla din bränsleförbrukning under kontroll.

OPTICOIL-teknik

EFFEKTIVT MATERIALUTNYTTJANDE FÖR HÅLLBAR MOBILITET

En ny klinchtarkitektur möjliggör betydande besparingar, begränsar förbrukningen av råmaterial och minskar koldioxidutsläppen, utan någon påverkan på däckets prestanda och tillförlitlighet. På så vis förbättrar Michelin miljöavtrycket från sin däckverksamhet.

Opticoil-tekniken kombineras i allmänhet med Duracoil-tekniken som gör klinchområdet mer robust. Dessutom leder denna teknik till en bättre värmekontroll i klinchområdet. 

MICHELIN TECHNOLOGIES - OPTICOIL - UK
MICHELIN - Infinicoil technology - Michelin endurance over the tire's lifetime - EN

INFINICOIL-teknik

MICHELIN, HÅLLBARHET MEDAN KILOMETERNA TICKAR IVÄG

Lansering av obrutet stålband som är upp till 400 m långt, lindat runt däcket för att ge det bättre stabilitet under däckets hela liv.

Denna teknik, som är associerad med andra, möjliggör ett försprång i prestanda i den nya arkitekturen i form av:

slitstyrka, slitagemönster och regummering

POWERCOIL-teknik

MICHELIN, UTHÅLLIGHET MED FÖRBÄTTRAT RULLMOTSTÅND

En ny generation robusta kablar med stålhölje gör varje däck lättare. Detta ger bättre slitstyrka och minskat rullmotstånd.

MICHELIN Technologies - Powercoil - SE version

DURACOIL-teknik

EN FÖRSTÄRKT VULST FÖR ÖKAD ROBUSTHET:

Vi tillverkar högkvalitativa produkter som håller längre. Duracoil bidrar till att stommen håller längre genom att förbättra däck-/hjulgränssnittet. Medan det arbetar, skyddar det högkvalitativa nylonet vulstområdet och ger förbättrad stabilitet för däcktån. Med denna förstärkning, förbättras stommens hållbarhet och regummering.

MICHELIN TECHNOLOGY - Duracoil - SE version
michelin ultraflex zoom

Edito michelin ultraflex Help and Advice

michelin ultraflex zoom

Däck med Michelin UltraFlex-teknik

Michelin Ultraflex-teknik

MICHELIN UltraFlex-tekniker

PRODUKTIVITETSVINSTER OCH MARKSKYDD

Michelin antog den dubbla utmaning 2004 genom att uppfinna MICHELIN UltraFlex, en omvälvande innovation som möjliggör för jordbruksdäck att köra med lågt tryck och samtidigt skydda marken, vilket gör det möjligt för dig att öka din avkastning.

För bättre skörd och för att öka din jords bördighet, är det viktigt att inte kompaktera jorden.

MICHELIN UltraFlex-teknik löser både halvorna i denna ekvation: mindre tryck = mindre kompaktering = mer markskydd = högre avkastning.

En brittisk studie gjord på Harper Adams-universitetet visar att Michelin UltraFlex-teknik kan ge jordbruksavkastningsvinster på 4 %. Som exempel kan nämnas att när ett jordbruk producerar en avkastning på åtta ton per hektar och säljer veteskörden för 200 euro per ton, ger det en vinst motsvarande 64 euro per år och hektar.

MICHELIN UltraFlex-teknik är redan tio år gammal, men den går en ljus framtid till mötes: MICHELIN AXIOBIB 2-däck, även märkta AIR +/- SYSTEMS READY, kan utrustas med ett fjärrsystem för däcktrycksreglering där användaren kan övervaka och anpassa däcktrycket efter terräng och användarförhållanden.

Why running low pressure tyres increases yield?

B2-teknik

HANTERA EXTREMA FÖRHÅLLANDEN INOM BYGG OCH ANLÄGGNING

För att öka produktiviteten i gruvor och stenbrott, men även inom bygg- och anläggningsverksamheter, pressas maskiner och däck regelbundet till sina gränser. Den exklusiva B² -tekniken från Michelin gör vulstområdet robustare och därför ökar den däckets livslängd.

För att öka produktiviteten i gruvor och stenbrott, men även inom bygg- och anläggningsverksamheter, pressas maskiner och däck regelbundet till sina gränser. Den exklusiva B² -tekniken från Michelin gör vulstområdet robustare och därför ökar den däckets livslängd.

Däck-/fälggränssnitt sätts på prov när högt vridmoment används eller vid tunga laster. MICHELIN-däck med B²-teknik har en bred metallvulsttråd som ökar området i kontakt med fälgen. Styrkan på vulstområdet ökas och det sker färre rotationer på fäljen.

Gräv mer, bär mer: B²-teknik ger upp till 20 % högre vridmoment*, vilket gör maskiner produktivare.

*Intern studie jämfört med standard MICHELIN-däck. Specifika värden enligt storlek.

Picto b2 technology Help and Advice

MICHELIN® Pro Line of Underground Tires – NRF Technology

NRF-teknik

KLARA AV DE EXTREMA FÖRHÅLLANDEN VID GRUVDRIFT UNDER JORD

Motstånd mot besvärliga förhållanden förbättras genom:

• Ytterligare två skikt läggs till däckstrukturen och de innehåller nylonsträngar som är korsvävda i hela gummit, för större motstånd och robusthet.
• Nya kablar i arbetslagret ger förbättrad motståndskraft mot stötar och bättre skydd mot oxidation.

pneu michelin

Background factory visit 244 Help and Advice

pneu michelin

SLITBANA

Spjutspetsteknik för våra däcks slitbana med mönster som utvecklas och anpassar sig efter hand som däcket slits för att öka livslängd och prestanda.

REGENION-teknik

MICHELIN-GREPP, KILOMETER EFTER KILOMETER

Självförnyande slitbanemönster, som stöds av vår 3D-printingteknik för metall, vilket ger grepp under däckets hela livstid. Nya spår växer fram under däckets liv för ökad mobilitet.

2018 vann de två Michelin-ingenjörerna bakom REGENION-tekniken det europeiska uppfinnarpriset i industrikategorin.

MICHELIN - Regenion technology - EN

Edito chemistry Help and Advice

MATERIAL

Spjutspetsteknik för våra däcks slitbana med mönster som utvecklas och anpassar sig efter hand som däcket slits för att öka livslängd och prestanda.

CARBION-teknik

MICHELIN, HÅLLBARHET DAG EFTER DAG

Ett material som är resultatet av en nyskapande blandningsprocess, där vissa delar av slitbanan blandas medan de är flytande. Detta ger ett mer enhetligt material.

Detta material ökar däcket körsträckeprestanda.

MICHELIN - Carbion technology - EN
MICHELIN - Silicion technology - EN

SILICION-teknik

MER KISELDIOXID för MINSKAD BRÄNSLEFÖRBRUKNING

Genom att integrera en hög procent kiseldioxid i slitbanegummit, har Michelin lyckats tänja gränserna för rullmotstånd som sparar bränsle utan att kompromissa med däckets hållbarhet.

Background ecosystem michelin group Corporate fleet

BORTOM DÄCKET

Med relaterade tjänster eller nya typer av produkter gör Michelins däckinnovationer däcken säkrare och hållbarare samt ökar lönsamheten.

Edito michelin x tweel ssl all terrain Construction and Industry

TWEEL teknik för luftfria däck

INGET UNDERHÅLL. INGA KOMPROMISSER.

MICHELIN X®TWEEL™ i en enda, komplett enhet som omfattar luftfria radialdäck och ett hjul. Slitbana och hjul är sammanfogade med flexibla ekrar i höghållfast polyuretan. Därför krävs inget underhåll av tryck och de kan inte punkteras. Detta är en teknik som betydligt minskar stilleståndstiden för maskiner. Det ger även enastående bekvämlighet för de som kör jordbruks- och motorredskap (bygg och anläggning) utrustade med luftfria däck.

RFID-teknik

Ett RFID-chip (integrerat chip för radiofrekvensidentifiering) är en smart elektronisk komponent som tar emot och sänder radiosignaler (trådlöst) så att en produkt kan identifieras på ett unikt och standardiserat sätt.

Identifieringen av alla MICHELIN-däck som använder pålitliga miniatyr-RFID-chips monterade i däck, innebär att de kan spåras under hela deras livscykel, från tillverkning till återvinning. Denna patenterade teknik marknadsförs för att få en bred spridning inom däckbranschen.

Pneu Michelin technologie

Picto rfid logo 1 Help and Advice

Pneu Michelin technologie

Zoom sur les roues d'un camion équipé en pneus Michelin

Background image operating advice Help and Advice

Zoom sur les roues d'un camion équipé en pneus Michelin

Som den enda delen i fordonet med markkontakt, har ett däck potential att ge unik detaljerad data under hela dess livstid. Med RFID-teknik har Michelin valt att göra däcken "smarta" genom att koppla dem till ett bredare ekosystem där målet är oändlig innovation och att skapa potential.

Michelin-gruppen kommer att öka takten för uppkoppling av sina produkter och koppla upp alla MICHELIN-däck, även personbilsdäck, till 2023. Av MICHELIN-lastbilar har redan 90 % utrustats med RFID-chips i Nordamerika och Europa.

Visuel clé Michelin MEMS Lite

Visuel clé Michelin MEMS Lite

MICHELIN®MEMS®4

Ett komplett och innovativt däckhanteringssystem

MEMS®4 är fjärde generationen kända Michelin-system för hantering av jordlastare, en TPMS-lösning för hantering av gruvfordon som har tagit konceptet med uppkopplade däck ännu ett steg. Genom att lägga till en GPS-position i realtid och accelerometerdata till den digitala plattformen, minskar denna speciella tjänst för yrkesverksamma inom gruvsektorn, däckunderhållskostnader samtidigt med fordonstillgänglighet och driftsäkerhet.

MICHELIN QuickScan: en automatisk diagnosteknik för däckskicket.

Ett pålitligt, diskret och innovativt system:

Automatisk övervakning av dina däcks slitage med hjälp av magnetiska skannrar fungerar i alla väder (regn, snö, osv.) Ett system som patenterats av Michelin (över 15 patent registrerade) Mäter ditt däcktryck med hjälp av en radiofrekvensmottagare kopplad till skannern (funktionen tillgänglig från september 2020)

Snabb och enkel fordonsinställning:

Fordonsidentifiering där RFID-tagg används. Den fästs i fordonets chassis ventilhylsor och skrivas enkelt fast på hjulen (tillgängligt från 2020)

Picto Quickscan michelin solution Help and Advice

Picto quickscan logoo Help and Advice

Edito quickscan michelin solution wheel Help and Advice

Ett universellt system:

Fungerar för alla typer av lastbilsdäck och -märken Fungerar med alla typer av tunga fordon (traktorer, släpvagnar, lastbilar), turistbussar och andra bussar.

En rad diagnosverktyg speciellt för dina behov:

Diagnostiska rapporter gemensamt utformade med flottor Tydliga, precisa förslag för åtgärder från Michelins experter

You are using and outdated Web Browser..

You are using a browser that is not supported by this website. This means that some functionality may not work as intended. This may result in strange behaviors when browsing round.

Use or upgrade/install one of the following browsers to take full advantage of this website

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+