wave5 used truck header

Vad du behöver känna till innan du köper en begagnad lastbil

Publicerat den 29 september 2022 - 2 Minut(ers) läsning

Att köpa en begagnad lastbil kan vara tidskrävande och utmanande. Var börjar jag? Vad ska jag leta efter? Vi vände oss till Heike Dietrich för några expertråd ౼ och som chef för begagnatförsäljningen hos MAN i Tyskland, kan hon en del om att ge bra lastbilar ett andra liv.

wave5 used truck img1

Heike Dietrich, chef för begagnatförsäljningen hos MAN i Tyskland

post tips 1

Köp från en pålitlig säljare

Du undviker mycket besvär och huvudvärk om du köper en lastbil från en OEM med ett kvalitetslöfte och en kvalitetsstämpel, såsom MAN. Låt experter hantera alla inspektioner ౼ allt du behöver göra är att välja dina specifikationer! MANs toppkvalitet, certifierade begagnade lastbilar har en robust garanti. Exempelvis lastbilar som har ett tre-stjärnigt betyg (CCT, for Checked, Certified, Trusted) uppfyller följande kriterier:

• Fordonen är högst fyra år gamla
• Körsträckan är under 500 000 km
• Mönsterdjupet är minst 6 mm
• Inkluderar MAN TopUsed-garanti för drivlina
• Omfattande tekniska kontroller utförda av experter
• Nyligen lagstadgad allmän inspektion
• Premium rekonditionering inklusive alla nödvändiga reparationer och service

post toptips urban access regulations tip2

Gör din lastbil redo för vägen

  • Om du bestämmer dig för att köpa en certifierad lastbil måste du göra vissa kontroller innan den är redo att köras på vägen. Se till att kontrollera följande:

  • • Teknisk skada: knacka på lastbilens "hjärna" eller system för att analysera potentiella tekniska problem, med ett specialverktyg från tillverkaren.

  • • Slitageskador: slitage på exempelvis bromsar, säten osv.

  • • Stötskador: repor, bucklor och annan skada som orsakats av kollision

  • • Saknade delar: ersätt lösa delar såsom hjulblock och vindrutetorkare

post tips 3

Glöm inte bort däcken

Undvik frestelsen att acceptera ett prisavslag för slitna däck Däck kräver noggrann uppmärksamhet eftersom slitna däck är en lika stor säkerhetsrisk som någon annan! Detsamma gäller för val av däck baserat på din särskilda användning. Att köpa ett fordon som redan har däck för visst ändamål och att använda det för ett helt annat, kan leda till besvikelse och är till och med farligt! Innan du skriver under, försäkra dig om att du kontrollerat djup, tryck, typ och det övergripande skicket på däcket. Om du handlar från en etablerad tillverkare, kan du glädja dig åt att de garanterar att fordonet sålts med kontrollerade däck. För ett trestjärnigt betyg, försäkrar t.ex. MAN att mönsterdjupet är minst sex millimeter.

tip4

Stanna kvar!

Vi menar det bokstavligen! Pandemin ledde till en föga känd trend: virtuella besök. MANs hela utbud av lastbilar finns på deras webbplats. Så bläddra ner i en lista och ta dig en videorundtur av varje lastbils in- och utsida. I slutet av besöket, kan du boka in ett personligt besök eller helt enkelt bara få levererat din lastbil. Och var inte rädd, du skyddas av Europas omfattande certifieringar, en rad garantier, reparations- och underhållsavtal och upptidsgaranti liksom digitala tjänster.


Gå med i vårt community!

Genom att ange min e-postadress och klicka på prenumerera, samtycker jag till att ta emot information, erbjudanden och tips från Michelin Nordic AB. Du kan när som helst avregistrerar dig genom att klicka på länken längst ner i varje e-postmeddelande. Nedan kan du läsa om vår behandling av personuppgifter.

Du är
Jag är en professionell användare av däck och relaterade tjänster Jag är en återförsäljare av däck och relaterade tjänster annat
common.error.invalidField:This field is invalid
20 eller färre Fler än 20 Jag hanterar inga lastbilar
common.error.invalidField:This field is invalid


Information om dataskydd
Michelin Nordic AB (“Michelin”) behandlar dina personuppgifter (dvs. kontaktuppgifter) som personuppgiftsansvarig enbart i syfte att skicka marknadsföringsmeddelande.
Den rättsliga grunden för behandlingen av personuppgifterna är ditt samtycke.
Användningen av uppgifter är reserverad för Michelin-anställda.
De uppgifter som samlas in och behandlas inom ramen för detta kommer att lagras tills ditt samtycke återkallas. Detta gäller inte uppgifter som enligt lag behöver lagras under en längre period.
Du har rätt enligt lag att få tillgång till dina uppgifter, korrigera eventuellt felaktiga eller ofullständiga uppgifter, motsätta dig behandling av dina uppgifter och begränsa information som gäller dig. Vidare har du också rätt att begära att uppgifter raderas eller tas bort samt rätt till dataportabilitet. Fullständig information om Michelins behandling av personuppgifter finns på https://www.michelin.se/integritet
Du kan utöva dina rättigheter genom att kontakta Michelin på mailadress legal.general@michelin.com eller brev till Michelin Nordic AB, Box 47 175, 100 74 Stockholm, eller per telefon 020 - 0883976 eller på kontaktformulär på vår webbplats. Om du inte är nöjd med hur Michelin behandlar dina uppgifter, har du möjlighet att lämna in ett klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY). Mer information om rättigheter finns på IMY hemsida: https://www.imy.se/

You are using and outdated Web Browser..

You are using a browser that is not supported by this website. This means that some functionality may not work as intended. This may result in strange behaviors when browsing round.

Use or upgrade/install one of the following browsers to take full advantage of this website

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+