post hero 3 tips

Tre bästa tipsen när du ska välja däck till din nya lastbil

Publicerat den 15 april 2021 - 2 Minut(ers) läsning

Först av allt så påverkar resultaten av VECTO(1)-bränslesimulering inte direkt ägare till fordonsparker ... än. Var uppmärksam på det sista ordet, det är troligen bara en fråga om tid. Ta en stund redan nu och lär dig om dina alternativ så att du är redo att göra det bästa valet för din fordonspark, din säkerhet och din lönsamhet!

 

michelin site blocs texte astuces

(

Tips nr 1: Tala öppet med din lastbilsåterförsäljare och tänk igenom alla dina alternativ

När gäller nya hållbarhetsregler som koldioxidutsläpp och VECTO-simulering är den reflexmässiga reaktionen att omedelbart minska rullmotståndet eftersom det kan stå för upp till 30 % av bränsleförbrukningen(2). För ägare av fordonsparker, oavsett verksamhetsvillkor, är däck med lågt rullmotstånd dock inte alltid är det självklara valet, eftersom det finns många andra lika viktiga däckrelaterade prestandafaktorer att beakta, särskilt slitbanans livslängd och grepp.

Huvudbudskap: Välj däck som är bäst lämpliga för din användning och de vägar du kör på (OTR(3), regionala eller lokala) och glöm inte bort möjliga bränslebesparingar och minskade CO2-utsläpp.

 

      

michelin site blocs texte astuces copie

Tips nr 2: Förvissa dig om att du verkligen förstår hur VECTO fungerar

VECTO beräknar bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen i en standardiserad miljö. Det innebär att den beräknade bränsleförbrukningen kan vara mycket olik din egen bränsleförbrukning. Varför? Eftersom körförhållanden och lastbilskonfigureringen har stor påverkan på förbrukningen. VECTO-verktyget kan dock jämföra bränsleeffektiviteten mycket exakt för två olika däckalternativ under specifika förhållanden.

Huvudbudskap: Ett klass-B däck drar upp till 0,6 liter mindre bränsle per 100 km än ett klass-C-däck.4

 

michelin site blocs texte astuces copie 2

 

Tips nr 3: Förbered för en hållbar framtid, idag

Att välja att bli ”grön” är lättare än du kanske tror. Att välja rätt rullmotståndsklass kan minska CO2-utsläppen och bränsleförbrukningen avsevärt, och egentligen riktigt enkelt.

Huvudbudskap: Kontrollera märkningen för rullmotståndet (RR) när du köper nya däck.

 

Källor

 1 VECTO: Energiberäkningsverktyg för fordon (Vehicule Energy Calculation Tool)
2 https://business.michelinman.com/freight-transportation/x-one-tires/save-on-fuel
3 OTR: Off The Road (terrängdäck)
Fyra interna Michelin-simuleringar som utfördes i januari 2021 med hjälp av Europeiska kommissionens verktyg för beräkning av bränsleekonomi för 40 % stads- och 60 % motorvägskörning. Bränslepris (diesel) uppskattat till 1,3 euro (13 kronor)/liter. Beräknad besparing för 100 000 km körning med däcken

Gå med i vårt community!

Genom att ange min e-postadress och klicka på prenumerera, samtycker jag till att ta emot information, erbjudanden och tips från Michelin Nordic AB. Du kan när som helst avregistrerar dig genom att klicka på länken längst ner i varje e-postmeddelande. Nedan kan du läsa om vår behandling av personuppgifter.

Du är
Jag är en professionell användare av däck och relaterade tjänster Jag är en återförsäljare av däck och relaterade tjänster annat
common.error.invalidField:This field is invalid
20 eller färre Fler än 20 Jag hanterar inga lastbilar
common.error.invalidField:This field is invalid


Information om dataskydd
Michelin Nordic AB (“Michelin”) behandlar dina personuppgifter (dvs. kontaktuppgifter) som personuppgiftsansvarig enbart i syfte att skicka marknadsföringsmeddelande.
Den rättsliga grunden för behandlingen av personuppgifterna är ditt samtycke.
Användningen av uppgifter är reserverad för Michelin-anställda.
De uppgifter som samlas in och behandlas inom ramen för detta kommer att lagras tills ditt samtycke återkallas. Detta gäller inte uppgifter som enligt lag behöver lagras under en längre period.
Du har rätt enligt lag att få tillgång till dina uppgifter, korrigera eventuellt felaktiga eller ofullständiga uppgifter, motsätta dig behandling av dina uppgifter och begränsa information som gäller dig. Vidare har du också rätt att begära att uppgifter raderas eller tas bort samt rätt till dataportabilitet. Fullständig information om Michelins behandling av personuppgifter finns på https://www.michelin.se/integritet
Du kan utöva dina rättigheter genom att kontakta Michelin på mailadress legal.general@michelin.com eller brev till Michelin Nordic AB, Box 47 175, 100 74 Stockholm, eller per telefon 020 - 0883976 eller på kontaktformulär på vår webbplats. Om du inte är nöjd med hur Michelin behandlar dina uppgifter, har du möjlighet att lämna in ett klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY). Mer information om rättigheter finns på IMY hemsida: https://www.imy.se/

You are using and outdated Web Browser..

You are using a browser that is not supported by this website. This means that some functionality may not work as intended. This may result in strange behaviors when browsing round.

Use or upgrade/install one of the following browsers to take full advantage of this website

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+